Založ si blog

Spoločenstvo vlastníkov pozemkov

Som spoluvlastníkom pozemkov o rozlohe niekoľkých hektárov a?

No a nič, vlastne ako keby som nič nevlastnila pretože o „moju“ nehnuteľnosť sa starajú tí, ktorí vládnu spoločenstvu, svoje „panovanie“ si na spoločnej schôdzi odsúhlasili a samozrejme všetky výhody úžitky z našich nehnuteľnosti poberajú sami.

Prečo je to tak?

Pretože urbáre, ktoré vznikli ešte za Rakúsko-Uhorska nie sme schopní ani v dnešnej modernej dobe zrušiť čo nás predurčuje k tomu aby sme svojim spôsobom vystupovali pri vlastníctve vlastnej pôdy ako poddaný.
Zákon č. 24, ktorý vyšiel z dielne ministerstva v roku 2013 vôbec rozdeleniu pôdy nepomohol, práve naopak, práve ešte viac zrušil možnosť dostať sa k vlastnej pôde keďže je pôda, ktorú jednotlivci vlastnia je nedeliteľná.
Chceme sa priblížiť modernému západnému svetu, prosperovať a budovať vlastné hospodárstvo alebo poľnohospodárstvo? Ale veď takýmto spôsobom je to nemožné.
V západnom svete každý vlastník pôdy obhospodaruje svoju pôdou s najlepším úsilím čím buduje bohatstvo pre ďalšie generácie, ale bohužiaľ Slovač „poddaná“ sa nemôže vymaniť z okovov Rakúsko-Uhorských.

Naozaj chcem svoje pozemky nechať ladom alebo zničiť „pánom“?

Mallorka – cyklistika

28.04.2017

Nádherná aprílová kvetinová Mallorka je balzamom na dušu pre tých, ktorí chcú uniknúť pred ruchom dnešnej doby. Premyslené cyklotrasy, ktoré lemujú každý kút tohto nádherného ostrova vás zavedú na rozkvitnuté lúky, lesíky, olivové háje, políčka s voňavou cibuľou alebo chrumkavým šalátom, ktorý vyzerá ako z rozprávky, až by ste si jeden dali. Po celodennom [...]

Panama

01.04.2016

Slnkom zaliatá krajina s usmievajúcimi sa bezstarostnými ľudmi. Ked Panamu navštívite v našich zimných mesiacoch, máte trochu pocit, že Vaše telo absolútne nespolupracuje s prijímaním tejto teploty, vlhkosti a tohto biorytmu. Ale už po pár dňoch s príjímaním dostatku (nealko) tekutín sa cítite ako v raji. Nezmazateľne sa Vám do pamäte vtisne pohoda a bezstarostnosť, [...]

Peking

06.01.2016

Majestátne mesto na severovýchode Činy rozložené na rovinatej krajine preplnené ľuďmi. Naozaj obdivuhodné mesto, ktoré Vás pohltí svojou veľkosťou, rýchlosťou a nekonečnosťou. Precestovať polovicu zemegule, pozrieť si z výšky Aljtaj s dĺžkou približne 2 000 km a dať si „kávičku“ v Pekingu je naozaj nezabudnuteľným zážitkom. My sme mali to [...]

gangy, švédsko

Na podujatie švédskej Ľavicovej strany vtrhli útočníci, hlásia troch zranených

24.04.2024 23:24

Večerné podujatie v Štokholme malo byť o rastúcom fašizme vo Švédsku.

bombic

Británia rozhodla o vydaní extrémistu Bombica na Slovensko. Odkázal, že nikam nejde

24.04.2024 22:40

Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, môže sa proti nemu odvolať.

ATACMS, vojna na Ukrajine

Kyjev už nasadil strely dlhého doletu ATACMS. Američania ich dodali tajne

24.04.2024 20:54

Zbrane prišli na Ukrajinu tento mesiac, oznámilo americké ministerstvo zahraničných vecí.

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 7
Celková čítanosť: 12282x
Priemerná čítanosť článkov: 1755x

Autor blogu

Kategórie