Založ si blog

Mallorka – cyklistika

Nádherná aprílová kvetinová Mallorka je balzamom na dušu pre tých, ktorí chcú uniknúť pred ruchom dnešnej doby.

Premyslené cyklotrasy, ktoré lemujú každý kút tohto nádherného ostrova vás zavedú na rozkvitnuté lúky, lesíky, olivové háje, políčka s voňavou cibuľou alebo chrumkavým šalátom, ktorý vyzerá ako z rozprávky, až by ste si jeden dali.

Po celodennom točení pedálov si uvedomíte, že ste prešli viac ako 100 kilometrov. Euforická slasť na seba nenechá dlho čakať a nebudete sa vedieť dočkať ďalšieho rána aby ste mohli vyraziť na ďalšie poznávanie tohto nádherného ostrova.

Keď sa chcete cítiť ako na Tour de France zamierte do hôr na severovýchode, kde sú pelotóny cyklistov, či už vrcholových športovcov alebo amatérskych nadšencov. Domov si určite odnesiete unikátny, vlastný športový zážitok, vďaka ktorému sa budete chcieť vrátiť späť.

Trasy, ktoré vedú vrcholmi Sera de Tramuntany neprejde bicyklom možno každý, ale aspoň kúsok tohto kúzelného sveta treba navštíviť.

Pripájam zoznam niekoľkých krásnych miest pre cyklo-cieľ:
Cap Formentor, Port de Soller (a neodolateľná tajomná pirátska reštaurácia na úpätí),Cala Pi, pôvabné mestečko Sineu, Randa, Torre del Verger a mnoho ďalších.

Spoločenstvo vlastníkov pozemkov

28.04.2017

Som spoluvlastníkom pozemkov o rozlohe niekoľkých hektárov a? No a nič, vlastne ako keby som nič nevlastnila pretože o „moju“ nehnuteľnosť sa starajú tí, ktorí vládnu spoločenstvu, svoje „panovanie“ si na spoločnej schôdzi odsúhlasili a samozrejme všetky výhody úžitky z našich nehnuteľnosti poberajú sami. Prečo je to tak? Pretože urbáre, ktoré vznikli ešte za [...]

Panama

01.04.2016

Slnkom zaliatá krajina s usmievajúcimi sa bezstarostnými ľudmi. Ked Panamu navštívite v našich zimných mesiacoch, máte trochu pocit, že Vaše telo absolútne nespolupracuje s prijímaním tejto teploty, vlhkosti a tohto biorytmu. Ale už po pár dňoch s príjímaním dostatku (nealko) tekutín sa cítite ako v raji. Nezmazateľne sa Vám do pamäte vtisne pohoda a bezstarostnosť, [...]

Peking

06.01.2016

Majestátne mesto na severovýchode Činy rozložené na rovinatej krajine preplnené ľuďmi. Naozaj obdivuhodné mesto, ktoré Vás pohltí svojou veľkosťou, rýchlosťou a nekonečnosťou. Precestovať polovicu zemegule, pozrieť si z výšky Aljtaj s dĺžkou približne 2 000 km a dať si „kávičku“ v Pekingu je naozaj nezabudnuteľným zážitkom. My sme mali to [...]

SR Strážske Počasie Búrka KEX

Nie všade sa sviatky začnú prívetivým počasím, platí aj druhá najvyššia výstraha

28.03.2024 20:13

Vietor môže dosahovať priemernú rýchlosť do 105 kilometrov za hodinu.

minister jozef bires, Jozef Bíreš

Prekvapujúci krok Takáča. Odvolal šéfa veterinárnej správy Bíreša

28.03.2024 19:50

Verím, že organizáciu nechávam v takej kondícii, že môže ďalej napredovať, uviedol Bíreš.

Ivan Korčok, Peter Pellegrini

Sebavedomý Korčok a rétor Pellegrini. Podpora neúspešných kandidátov sa nesmie preceňovať, hovorí po dueli politológ

28.03.2024 19:30

Kandidáti majú za sebou druhý duel. V čom vynikol Korčok a v čom Pellegrini?

Rím, Taliansko, koloseum, Forum romanum

Desaťmetrová prepadlina pohltila v Ríme dve autá

28.03.2024 19:29

Prepady ciest a následné diery sa vo veľkých talianskych mestách objavujú často.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 7
Celková čítanosť: 12248x
Priemerná čítanosť článkov: 1750x

Autor blogu

Kategórie