Založ si blog

Na čo sú nám dotácie?

Veľmi by ma zaujímal význam všetkých dotácií. Čo nám (resp. sebe) chceli vyvolení vlastne ponúknuť?

Veď dotácie len „učia“ ako nič nerobiť. Pardón nie nás, ale tých, ktorí tie dotácie dostávajú. Lebo my by sme aj chceli dotácie, ale nemáme na šialene vysokú províziu dostatok financií. Vlastne už ani prácu nemáme. A prečo?

Pretože keď sa no to celé fungovanie pozriem „sedliackym“ rozumom, nachádzam len zničené družstvá, pretože aj keď väčšina z nich dostáva dotácie, nesnažia sa tvoriť, zlepšovať, fungovať a rozvíjať. Ich snahou je „sedieť“ vymyslieť ako najjednoduchším „sedením“ dostať dotácie, ktoré im zabezpečia primeraný príjem a to je všetko. Áno, zamestnanú dvoch či troch pracovníkov, najlepšie na dohodu a ak nie tak za najnižší možný plat (povedia si: „šak v tejto oblasti aj tak nenájdu inú prácu to im stačí“)
Ale nestačí, ľudia to nikto nevidí? Tlačia nám tu obrovské sumy dotácií, na poľnohospodárstvo, výrobu, služby…. ale kde sú? Kde sú všetky tie peniaze. Verejné tajomstvo je samozrejme každému známe, dostaneš dotáciu vo výške xy, ale …. z toho x% je pre “mňa“.

Ja sa pýtam prečo? Aký to má význam pre našu ekonomiku aby sa obrovské množstvá ukradnutých peňazí zhromažďovali u tých, ktorí o nás rozhodujú.
V minulosti sme nemali žiadne dotácie a ako to fungovalo? Áno, každý mal prácu ale prečo? Pretože práca bola a všade. Skoro v každej tretej dedine bola nejaká fabrika (vďaka ktorej sme vyvážali), fungovali družstvá (vďaka čomu sme mali potravinovú sebestačnosť). A prečo tie fabriky skončili? No lebo nám ich zničili politici, ktorých sme si stále zvolili. No áno, my si to vlastne všetko spôsobujeme sami. Lebo sa nedokážeme voči tomu postaviť a zvoliť si vládu, ktorá by o našich osudoch rozhodovala s rozumom a lojálnosťou voči daňovým poplatníkom (zatiaľ sú všetci lojálny len tak k sebe) Prečo je to tak? Ako to bolo v tej pesničke? Žijeme len raz…. a ja chcem svoj život prežiť slobodne, bez vykorisťovania, bez toho aby sme museli hľadať cestičky ako tento systém (nefungujúci pre bežných ľudí) obísť aby som mohol prežiť. Bez toho aby sa na mojej ťažkej práci priživoval niekto kto je lenivý.

No ale vráťme sa k tým dotáciám. Na čo ich potrebujeme? Aby sme si prerobili staré penzióny, hotely, kultúrne centrá atď. a by sme sa na nich pozerali niekoľko rokov ako znova chátrajú? Jaj nie zabudla som, to je preto aby sa vytvorili ďalšie pracovné miesta, (bohužiaľ v 90% fiktívne) a by sa platili štátu odvody a aby sme na úrade práce znížili percento nezamestnanosti. No čo je to dobré? To vládne „filtrovanie“ peňazí?

Jasné, kľudne im v tom pomáhajme, veď my sme ich poddané ovečky…

Mallorka – cyklistika

28.04.2017

Nádherná aprílová kvetinová Mallorka je balzamom na dušu pre tých, ktorí chcú uniknúť pred ruchom dnešnej doby. Premyslené cyklotrasy, ktoré lemujú každý kút tohto nádherného ostrova vás zavedú na rozkvitnuté lúky, lesíky, olivové háje, políčka s voňavou cibuľou alebo chrumkavým šalátom, ktorý vyzerá ako z rozprávky, až by ste si jeden dali. Po celodennom [...]

Spoločenstvo vlastníkov pozemkov

28.04.2017

Som spoluvlastníkom pozemkov o rozlohe niekoľkých hektárov a? No a nič, vlastne ako keby som nič nevlastnila pretože o „moju“ nehnuteľnosť sa starajú tí, ktorí vládnu spoločenstvu, svoje „panovanie“ si na spoločnej schôdzi odsúhlasili a samozrejme všetky výhody úžitky z našich nehnuteľnosti poberajú sami. Prečo je to tak? Pretože urbáre, ktoré vznikli ešte za [...]

Panama

01.04.2016

Slnkom zaliatá krajina s usmievajúcimi sa bezstarostnými ľudmi. Ked Panamu navštívite v našich zimných mesiacoch, máte trochu pocit, že Vaše telo absolútne nespolupracuje s prijímaním tejto teploty, vlhkosti a tohto biorytmu. Ale už po pár dňoch s príjímaním dostatku (nealko) tekutín sa cítite ako v raji. Nezmazateľne sa Vám do pamäte vtisne pohoda a bezstarostnosť, [...]

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 7
Celková čítanosť: 12287x
Priemerná čítanosť článkov: 1755x

Autor blogu

Kategórie